روشهای کاشت مو
بازدید 1092
۰

انواع روشهای کاشت مو

کاشت مو

داشتن مو‌هایی سالم، پرپشت و زیبا، در بهبود زیبایی فردی تأثیرگذار است. با پیشرفت علم، دانشمندان و پزشکان به دنبال روش‌های نوینی هستند تا با کمترین هزینه مالی و حداقل خطرات جسمانی، مو‌های ازدست‌رفته را با تار مو‌هایی جدید، جایگزین کنند.

مشکلات وراثتی و ژنتیکی، مشکلات هورمونی و مراقب نادرست و عدم رعایت بهداشت فردی، در صدر عواملی قرار دارند که باعث ریزش مو و از دست رفتن موی سر می‌شوند.

کاشت مو به عمل استخراج تارهای مو از پشت سر (بانک مو) و پیوند آن ها به نواحی که دچار ریزش شده اطلاق می شود که روش ها و متد های مختلفی در جهان برای آن معرفی شده است. با ما در بخش آرایش و زیبایی مجله سبک خاص همراه باشید.

کاشت مو برای چه کسانی مناسب است؟

عمل کاشت مو می‌تواند تأثیر خوبی بر ظاهر و اعتمادبه‌نفس افراد داشته باشد. نامزدهای بالقوه برای این عمل شامل موارد زیر هستند:

  • مردانی که الگوی طاسی موی ژنتیکی دارند.
  • زنانی که موهای کم‌پشتی دارند.
  • کسانی که در نتیجه سوختگی یا برخی آسیب‌ها، قسمتی از موی سر خود را از دست داده‌اند.

اگر قصد انجام کاشت مو را دارید، بهتر است ابتدا با متخصص پوست، مو و زیبایی مشورت کنید. پزشک متخصص می‌تواند درباره‌ی مزایا و معایب این کار به شما راهنمایی‌های لازم را بدهد و به شما درباره عوارض کاشت مو کمک کند.

کاشت مو برای چه کسانی مناسب نیست؟

هرچند کاشت می‌تواند یک راه‌حل خوب برای افراد زیادی باشد، اما یقیناً برای همه مناسب نیست. افراد با شرایط زیر گزینه‌های خوبی برای این عمل نیستند:

  • زنانی که الگوی گسترده‌ای از طاسی را در همه جای سرشان دارند.
  • افرادی که بانک موی کافی برای انتقال به نواحی دیگر بدن ندارند.
  • افرادی که اِسکارهای کلوئیدی دارند. این اِسکارها جای زخم‌های گوشتی و برجسته در اثر جراحی یا آسیب‌های دیگر هستند.
  • افرادی که در اثر برخی داروها مانند شیمی‌درمانی، موی خود را از دست داده‌اند.

بهترین زمان برای کاشت مو چه زمانی است؟

در مورد کاشت مو، توصیه ما این است که حداقل تا سن ۲۵ سال صبر کنید، اجازه بدهید الگوی ریزش موی شما کاملاً مشخص شود، سپس برای کاشت اقدام کنید. در این‌ بین شما می‌توانید از راه‌های درمانی دیگر برای تقویت موها و جلوگیری از ریزش مو استفاده کنید.

روشهای کاشت مو

روشهای کاشت مو

انواع روش‌های کاشت مو

۱: کاشت مو به روش FUT

این روش از روش‌های قدیمی کاشت مو به شمار می‌آید. جراح در روش FUT که به روش کشتِ نواری هم مشهور است، مراحل زیر را طی می‌کند:

  1. جراح با استفاده از تیغ جراحی، بخشی از پوست سر را برمی‌دارد. این پوست عموماً از پشت سر برداشته می‌شود. اندازه این نوارها تقریباً بین ۱۵ تا ۲۵ سانتی‌متر است.
  2. بعد از برداشت پوست، این ناحیه بخیه زده می‌شود.
  3. جراح این بخش از پوست را به قسمت‌های کوچک‌تر تقسیم می‌کند. این نوارها زیر میکروسکوپ قرار می‌گیرد و فولیکول‌های لازم و مناسب توسط تیم پزشکی از آن جدا می‌شود. هر واحد فولیکول مو از ۱ تا ۴ تار مو تشکیل می‌شود که به آن گرافت می‌گویند.
  4. سپس متخصص کاشت با استفاده از سوزن یا تیغ، در قسمت‌های مورد نظر برای کاشت، سوراخ‌های کوچکی در پوست ایجاد می‌کند.
  5. پس از آن، متخصص کاشت، گرافت‌های مو را درون این سوراخ‌ها قرار می‌دهد.
  6. در نهایت، محل جراحی با بانداژ یا گاز پوشانده می‌شود.

تعداد گرافت‌هایی که در این روش به دست می‌آید، به عوامل زیر بستگی دارد:

  • نوع موی فرد متقاضی کاشت مو
  • وسعت محل کاشت
  • کیفیت مو از جمله ضخامت مو
  • رنگ مو

هرچند این روش، یک روش قدیمی شمرده می‌شود، اما هنوز هم نتایج بسیار خوبی ارائه می‌دهد. از مزایای این روش این است که معمولاً بیشترین تعداد تار مو را در اختیار جراح قرار می‌دهد. اگر بیمار بخواهد به بیشترین میزان ترمیم مو برسد، عموماً از روش FUT استفاده می‌شود و البته معایبی هم دارد، مثل جای زخمی که از خود به‌جای می‌گذارد و مدت‌زمان بیشتری که برای بهبودی نیاز دارد.

۲: روش FIT کاشت مو

در روش FUE یا FIT یا استخراج واحد فولیکولی، برداشت و کاشت فولیکول‌های مو به شکل واحدی و دانه‌دانه انجام می‌شود. بر خلاف روش FUT که یک زخم نواری ظریف به جا می‌ماند، در این روش چندین زخم دایره‌ای بسیار کوچک به جا می‌ماند. در جریان عمل FIT، متخصص کاشت مو مراحل زیر را طی می‌کند:

  • ابتدا پشت سر تراشیده می‌شود.
  • سپس متخصص کاشت، فولیکول‌ها را به‌صورت تک‌تک از پوست سر جدا می‌کند.
  • پس از آن، او سوراخ‌های کوچکی را در پوست سر در ناحیه‌ای که قرار است کاشت انجام شود، ایجاد می‌کند و سپس گرافت‌ها را در این سوراخ‌های کوچک می‌کارد.
  • در نهایت، محل جراحی با بانداژ یا گاز پوشانده می‌شود.

مزایای روش FIT

  • این روش کمتر تهاجمی است و در آن از جای زخم خبری نیست. به همین دلیل، زخم‌ها سریع‌تر خوب می‌شوند و درد و ناراحتی کمتری برای بیمار دارد.
  • در روش FIT، می‌توان موهای نازک‌تر را برداشت. به این دلیل کاشت مو در نهایت حالت طبیعی‌تری خواهد داشت.
  • علاوه بر این موارد، محدودیتی برای ورزش و فعالیت‌های بدنی بعد از کاشت مو وجود ندارد.

معایب روش FIT

  • چون فولیکول‌ها تک‌تک استخراج می‌شوند، زمان بیشتری لازم است.
  • این عمل هزینه بیشتری برای بیمار دارد.
  • در این عمل درصد فولیکول‌های سالم استخراج‌شده نسبت به روش FUT، کمتر است.
  • اگر می‌خواهید منطقه وسیعی از مو را بکارید، این روش نسبت به روش FUT، بازدهی کمتری خواهد داشت.
  • کیفیت فولیکول‌های برداشت‌شده در این روش ممکن است از روش FUT کمتر باشد، از این‌ رو، احتمال ریزش مو بعد از کاشت در این روش بیشتر است.

روش‌های جدیدتر کاشت مو

همان‌طور که گفتیم روش‌های FUT و FIT تکنیک‌های پایه‌ای برای برداشت گرافت‌ها هستند. در این میان روش‌های جدیدتری هم وجود دارد که بر پایه و اساس دو روش ذکرشده انجام می‌شوند.

۳: روش BHT کاشت مو

روش BHT یا Body Hair Transplant روشی است که در آن از موهای بدن برای کاشت موی سر استفاده می‌شود. در واقع در این روش بانک موی شما، موهای سر نخواهد بود و به‌جای آن از موهای بدن مثل موهای سینه یا موهای ریش برای انتقال استفاده می‌شود. در این روش از تکنیک FIT برای برداشت موها استفاده می‌شود.

این روش برای کسانی مناسب است که از کچلی زیاد رنج می‌برند یا کسانی که ذخیره موی بسیار کمی در پشت سر خود دارند یا موهای پشت سرشان خیلی نازک است. از این‌ رو، این روش یکی از آخرین امیدهای افراد با کچلی‌های شدید برای رفع طاسی است.

مزایای روش BHT

  • امکان ترکیب این روش با روش‌های دیگر وجود دارد.
  • کمک به بهبود تراکم موهای کاشته‌شده
  • برای افرادی که دارای بانک موی ضعیفی هستند مناسب است.

معایب روش BHT

  • فاز موها باید به‌درستی تعیین شود و حتما از موهایی که در فاز رشد هستند استفاده شود.
  • تفاوتی که بین موهای بدن و سر وجود دارد، باعث می‌شود که در سال‌های اول موها کمی شلخته به‌نظر برسند.

۴: روش SUT کاشت مو

روش SUT روش جدیدتری نسبت به روش‌های FIT و FUT به شمار می‌آید و در حال حاضر بهترین روش برای کاشت مو محسوب می‌شود. در این شیوه، تمام مراحل کاشت، از برداشت فولیکول‌ها تا کاشت آن‌ها توسط دستگاه‌های اتوماتیک و پیشرفته و با نظارت متخصص کاشت انجام می‌شود. این روش کمترین عوارض را در بین انواع روش‌های کاشت دارد و در عوض نتایج خوب و پایداری را هم عرضه می‌کند.

مزایای روش SUT

  • کلیه مزایایی که برای روش FIT بیان کردیم را این روش نیز دارا است.
  • کاهش آسیب به گرفت‌ها و سرعت بالاتر انجام فرایند.
  • امکان کاشت در یک جلسه وجود دارد و با همان یک جلسه هم تراکم بالا بدست می‌آید.

معایب روش SUT

  • هزینه کاشت مو با این روش نسبت به روش قبلی بیشتر است.
  • پیوند مو با این روش وابستگی زیادی به مهارت‌های پزشک دارد و اگر او مهارت کافی نداشته باشد، درصد آسیب به گرفت‌ها افزایش می‌یابد.

۵: روش MICRO FIT برای کاشت مو

همان‌طور که مشخص است در روش میکروفیت از تکنیک FIT برای برداشت گرافت‌ها استفاده می‌شود. این روش یکی از جدیدترین و پیشرفته‌ترین روش‌های کاشت مو است. در واقع این روش ترکیبی از تکنیک‌های FIT و SUT است. با استفاده از این روش، یقیناً نتیجه بهتری از کاشت مو خواهید گرفت.

در این روش از ابزارهای بسیار دقیقی برای برداشت گرافت‌ها استفاده می‌شود. در روش میکروفیت، از ایمپلنترهای بسیار ظریف و مینیاتوری با سرِ چرخان استفاده می‌شود و این ایمپلنترها سوراخ‌هایی با قطر کمتر از ۱ میلی‌متر در پوست ایجاد کرده و با مکش، فولیکول مو را استخراج می‌کنند. از این‌ رو کمترین آسیب به فولیکول‌های مو وارد می‌شود.

مزایای روش Micro FIT

  • ابزارهای مورداستفاده در این روش بسیار دقیق هستند و برای برداشت گرفت‌ها می‌توان آن‌ها را تنظیم کرد.
  • خط رویش طبیعی‌تری در این روش ایجاد می‌شود و به کمک این روش می‌توان گرافت‌های ظریف و تک تار موئی برداشت.
  • امکان برداشت مو از بدن هم وجود دارد.
  • این روش کاشت مو برای افرادی که دچار ریزش موهای منطقه‌ای و جزئی شده‌اند مناسب است.
  • برداشت گرفت‌ها با سرعت زیادی انجام می‌شود.

معایب روش Micro FIT

  • افرادی که بانک موی ضعیفی دارند، نمی‌توانند از این روش استفاده کنند.
  • دو جلسه متوالی برای رسیدن به تراکم مناسب، مورد نیاز است.

۶: کاشت مو به روش سلول‌های بنیادی یا FCI

یکی از روش‌های جدید کاشت مو، روش FCI است. به این روش، روش کاشت موی بدون بانک مو هم گفته می‌شود. این روش با دیگر روش‌های کاشت مو یک تفاوت اساسی دارد. در روش‌های دیگر کاشت مو، گرافت‌های مو از محل اهداکننده برداشته شده و در محل موردنظر کاشته می‌شوند. اما در روش کاشت با سلول‌های بنیادی، بعد از برداشت فولیکول‌های مو، آن‌ها را به آزمایشگاه منتقل می‌کنند، سپس این فولیکول‌های مو مدتی در محیط کشت رشد می‌کند، تقویت می‌شوند و ویژگی‌های آن بهبود پیدا می‌کند.

این روش برای کسانی که بانک موی قوی ندارند هم می‌تواند مفید باشد. البته لازم به ذکر است که این روش هنوز وارد مرحله تست انسانی نشده است و فعلاً در مرحله تئوری و بررسی‌های آزمایشگاهی است.

مزایای کاشت مو به روش سلول‌های بنیادی

اصلی‌ترین مزیت  کاشت مو به روش سلول‌های بنیادی نیاز نداشتن به بی‌حسی است. این روش همچنین عوارضی مانند اسکار و جای زخم از خود به جای نمی‌گذارد.

عوارض کاشت مو به روش سلول‌های بنیادی

این روش نیز مانند سایر روش‌های دارای تورم و کبودی است که در فرایند کاشت مو بسیار طبیعی می‌باشد.

۷: کاشت مو به روش SAFER

روش S.A.F.A.R یا نئوگرافت نتیجه تحقیقات و پژوهش‌های طولانی در مورد بهبود روش‌های کاشت مو است. این روش یک روش تضمینی با بازدهی و دقت بالا و دوره نقاهت کوتاه و بدون زخم است.

از تأثیرات مثبت این روش می‌توان به پرپشت کردن موها، رشد مجدد موها، احیای خط رشد موها و پرپشت کردن ریش اشاره کرد. این عمل حدود ۶ تا ۱۰ ساعت طول می‌کشد، و در ۱ یا دو جلسه انجام می‌شود و ۵ الی ۷ روز بعد از کاشت مو با روش سیفر، می‌توانید فعالیت‌های روزمره خود را شروع کنید.

در روش سیفر، تمام مراحل کاشت مو با دستگاه‌های کاملاً اتوماتیک و بدون دخالت دست انجام می‌شود. برداشت گرافت‌ها با استفاده از مکش از پوست انجام می‌شود و کمترین آسیب به فولیکول مو وارد می‌گردد.

مزایای کاشت مو به روش Neo graft

سرعت بسیار بالای این روش مهم‌ترین مزیت بین مزایای کاشت مو به روش Neo graft است. این رشد بالا دامنه پیوند مو را نیز بالاتر می‌برد به همین دلیل نتایج کاشت مو با این روش طبیعی‌تر خواهد بود.

عوارض کاشت مو به روش Neo graft

سرعت بالا در کاشت موها علاوه بر مزیت بسیار خوب جز  عوارض کاشت مو به روش Neo graft نیز به شمار می‌رود. آسیب به فولیکول های مو از جمله عوارض احتمالی این روش است که باید به آن توجه داشت.

۸: کاشت مو به روش HRT

روش HRT در واقع یکی از روش‌های ترمیم مو است و بنابراین کاشت مو به شمار نمی‌رود. در این روش از فولیکول‌های موی خود شما استفاده نمی‌شود و گرافت‌های مو کاملاً ساختگی و مصنوعی هستند یا اینکه از موهای طبیعی دیگران برای ترمیم موی شما استفاده می‌شود. البته در ساخت فولیکول‌ها، به جنس و ساختار موها دقت زیادی می‌شود، تا طبیعی‌ترین نتیجه به دست آید. این روش برای کسانی مناسب است که موهای خود را به‌صورت کامل از دست داده‌اند. یا کسانی که به‌خاطر بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت، نمی‌توانند از روش‌های کاشت موی طبیعی استفاده کنند.

مزایای کاشت مو به روش HRT

عدم نیاز به بانک مو یکی از اصلی‌ترین مزایای کاشت مو به روش HRT است. این روش با استفاده از تار موهای طبیعی به ترمیم موهای شما می‌پردازد.

عوارض کاشت مو به روش HRT

در این روش امکان بروز حساسیت های پوستی و درگیر شدن با مشکلاتی از قبیل عفونت و یا قارچ بر روی پوست سر دور از ذهن نیست بنابراین باید این اختمالات را در نظر داشته باشیم.

قبل از انتخاب هر روش کاشت مو، مهم است که با پزشک متخصص مشورت کنید و به دقت برنامه‌ریزی کنید. هر فرد ممکن است نیازهای مختلفی داشته باشد، و باید روشی را انتخاب کنید که بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان می‌آورد.

 

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای

اشتراک گذاری

دنبال کنید نوشته شده توسط:

سبک خاص

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *