علل و درمان آکنه
بازدید 988
۰

آکنه چیست؟ علل و درمان آکنه

آکنه چیست؟

آکنه شایعترین مشکل پوستی است. جوش‌ها زمانی به وجود می‌آیند که منافذ پوست با سلول‌های مرده پوستی و چربی مسدود شوند و باکتری‌ها در آنها تجمع پیدا کنند. در این صورت پوست ممکن است ملتهب و قرمز یا متورم شود. جوش‌های سر سیاه، سر سفید، کیست‌ها و ندول‌ها از مهم‌ترین انواع آکنه هستند. با ما در بخش آرایش و زیبایی مجله سبک خاص همراه باشید.

دلیل ایجاد آکنه روی پوست چیست؟

آکنه یک مشکل پوستی است که معمولاً به دلیل ترکیب چند عامل ایجاد می‌شود. در زیر به برخی از دلایل ایجاد آکنه پوستی اشاره شده است:

  1. تولید بیش از حد چربی: غدد چربی در پوست چربی تولید می‌کنند. اگر این غده‌ها بیش از حد چربی تولید کنند، ممکن است منافذ پوستها بسته شده و باعث ایجاد آکنه شوند.
  2. داروها: برخی داروها، مانند داروهایی که حاوی هورمون ها، کورتیکواستروئیدها و لیتیوم هستند، می توانند باعث آکنه شوند.
  3. باکتری‌ها: باکتری‌ها می‌توانند در منافذ پوستها جمع شده و التهاب و آکنه ایجاد کنند.
  4. تغییرات هورمونی: تغییرات هورمونی، به ویژه در دوران نوجوانی، بارداری و دوران پریود، می‌تواند به افزایش تولید چربی در پوست منجر شود.
  5. استفاده از محصولات آرایشی غیر مناسب: استفاده از محصولات آرایشی غیر مناسب، به ویژه آنهایی که چربی زیادی دارند، می‌تواند باعث بسته شدن منافذ پوستها شود.
  6. استرس و فشار روحی: استرس ممکن است تأثیر مستقیمی بر فعالیت غدد چربی داشته باشد و به عنوان یک عامل موثر در ایجاد آکنه تلقی شود.
  7. ژنتیک: ژنتیک نقشی در حساسیت پوست به افزایش تولید چربی و آکنه دارد.

ترکیب متغیرهای مختلف ممکن است باعث ایجاد آکنه شود، و در هر فرد ممکن است دلایل مختلفی نقش برود. اگر با مشکلات پوستی مانند آکنه مواجه هستید، بهتر است با یک پزشک یا متخصص پوست مشورت کنید تا علت ایجاد آکنه در مورد خودتان تشخیص داده شود و درمان مناسب انجام شود.

پیشگیری از آکنه

  • پاک‌سازی پوست و اسکراب
  • دستکاری نکردن و فشار ندادن جوش‌ها
  • پاک کردن آرایش قبل از خواب
  • دوش گرفتن بعد از ورزش و عرق کردن
  • نماندن در معرض آفتاب مستقیم
  • مصرف شیر کم‌چرب، سبزیجات تازه و میوه

درمان آکنه

درمان آکنه به شدت بیماری بستگی دارد. موارد خفیف آکنه را می توان با داروهای بدون نسخه مانند بنزوئیل پراکسید و اسید سالیسیلیک درمان کرد. برای موارد شدیدتر، پزشک ممکن است انواع آنتی بیوتیک موضعی یا خوراکی، رتینوئیدها یا سایر داروها را تجویز کند.

انتخاب روش درمانی مناسب برای رفع آکنه به شدت و ماندگاری آن بستگی دارد.

علل و درمان آکنه

علل و درمان آکنه

بهترین ترکیبات مراقبت از پوست برای رفع آکنه

ترکیبات ضد آکنه با از بین بردن باکتری‌های ایجاد کننده آکنه، لایه‌برداری سلول‌های مرده پوست، کاهش انسداد منافذ پوست، کاهش التهاب یا از بین بردن چربی‌های اضافه به کاهش و درمان جوش کمک می‌کنند. محصولات ضد آکنه متنوعی در بازار موجود هستند که می‌توانند به کنترل آکنه و بهبود وضعیت پوست کمک کنند.

محصولات بدون نسخه

این محلول‌ها شامل پاک کننده‌های دارویی، لوسیون‌ها، کرم‌ها، ژل‌ها و پدهای صورت است. آنها معمولاً حاوی مواد ضد آکنه هستند مانند:

  • بنزوئیل پراکسید: بنزوئیل پراکسید مؤثرترین داروی بدون نسخه برای درمان جوش است. این دارو نه‌تنها از بروز آکنه پیشگیری می‌کند، بلکه باعث از بین رفتن باکتری‌ها و چربی اضافه و لایه‌برداری سلول‌های مرده پوست نیز می‌شود.این ماده به میزان ۱۰-۲.۵ درصد در پاک‌کننده‌های صورت، لوسیون‌ها، کرم‌ها، ژل‌ها و داروهای ضد لک پوستی استفاده می‌شود.البته این ترکیب عوارضی مانند خشکی، قرمزی و پوسته پوسته شدن نیز دارد و ممکن است برای برخی پوستهای حساس مناسب نباشد.
  • سالیسیلیک اسید: یک لایه‌بردار مؤثر و قوی است که با لایه‌برداری، به تمیز نگه داشتن منافذ پوستی کمک می‌کند. سالیسیلیک اسید دارای خواص ضد التهاب است؛ بسته به درجه حساسیت پوستتان می توانید از محصولات حاوی سالیسیلیک اسید ۰.۵ تا ۲ درصد استفاده کنید. این ترکیب نیز عوارضی مانند خشکی و قرمزی پوست را نیز به همراه خواهد داشت و استفاده از یک مرطوب کننده یا آبرسان در کنار آن حتما پیشنهاد می شود.
  • آلفا هیدروکسی اسیدها (AHA): آلفا هیدروکسی اسیدها (AHA) با از بین بردن سلول‌های مرده پوست که دلیل مسدود شدن منافذ و بروز جوش هستند، پوست را نرم و لطیف می‌کنند. این نوع ترکیبات را می‌توان برای کل صورت استفاده کرد. از بین آلفا هیدروکسی اسیدهای معروف می توان به لاکتیک اسید و گلیکولیک اسید اشاره کرد. لاکتیک اسید قدرت لایه برداری پایین تری دارد و گزینه مناسبی برای لایه برداری پوستهای خشک و همچنین حساس محسوب می شود. از طرف دیگر، گلیکولیک اسید قویترین لایه بردار در میان آلفا هیدروکسی اسیدها محسوب شده و اگر پوستتان حساس نیست می توانید از آن استفاده کنید. هر دوی این ترکیبات می توانند باعث خشک و تا حدی قرمزی پوست شوند و استفاده از آبرسان یا مرطوب کننده در کنار آنها همیشه پیشنهاد می شود.
  • رتینوئیدها: محصولات موضعی ویتامین آ می توانند با تحریک پوست برای تولید سلولهای جدید، باعث افزایش دفع سلولهای مرده و در نتیجه پاکسازی و از بین رفتن آلودگیهای سطح پوست شوند. در اوایل دوره ای که از رتینوئیدها استفاده می کنید، ممکن است جوشهای پوستتان بیشتر شوند. منشا برخی از جوشها، لایه های میانی پوست است و وقتی لایه های جدیدی تولید می شوند، این جوشها با سرعت بیشتری به سطح پوست می رسند. اما خبر خوب اینکه این جوشها برای مدت زیادی نمی مانند و چند روز بعد از اینکه ایجاد شدند، از بین خواهند رفت. با استفاده مداوم از رتینوئیدها، می توانید تا حد خوبی جلوی ایجاد جوش و آکنه روی پوستتان را بگیرید.
  • خاک رس و ذغال: خاک رس و ذغال خاصیت چربی زدایی بالایی دارند و می توانند در از بین بردن چربیهای اضافه و در نتیجه جلوگیری از ایجاد جوش و آکنه روی پوست موثر باشند. البته این محصولات بهترین استفاده را برای پوستهای چرب خواهند داشت و مصرف بیش از اندازه از آنها می تواند منجر به خشکی بیش از حد پوست شود. این ترکیبات گزینه مناسبی برای پوستهای خشک نخواهند بود. همچنین بخاطر قدرت ضد تورم آنها، استفاده به اندازه از این ترکیبات برای پوستهای حساس نیز مانعی ندارد.
  • محصولات ضد آفتاب: استفاده از کرم ضد آفتاب با SPF مناسب مهم است، زیرا آفتابگیری بیش از حد می‌تواند به تحریک پوست و ایجاد آکنه منجر شود.

این مواد با جلوگیری از مسدود شدن فولیکول‌های مو، مبارزه با باکتری‌های روی پوست، کاهش تولید چربی یا لایه برداری لایه بالایی پوست عمل می‌کنند.

محصولات تجویزی-قوی

گزینه‌هایی برای پمادها، کرم‌ها و لوسیون‌ها که می‌توانید از متخصص پوست خود دریافت کنید عبارتند از:

  1. آنتی بیوتیک‌های موضعی (پمپ Benzaclin، BenzaClin، Neuac، Onexton، Duac و Acanya)
  2. آنتی بیوتیک‌های خوراکی (مینوسین، اوراسه)
  3. داروهای ضد بارداری خوراکی برای زنان (Ortho Tri-Cyclen، Yaz)
  4. داروهای ضد هورمونی خوراکی برای زنان (اسپیرونولاکتون)
  5. داروهای ضد هورمونی موضعی برای زنان مانند وینلوی (کلاسکوترون)
  6. ایزوترتینوئین (Sotret، Claravis، Amnesteem، Accutane، و دیگران)، قرصی است که به طور انتخابی برای کنترل آکنه بسیار شدید تجویز می‌شود و تحت نظارت دقیق یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی است.
  7. تزریق یک کورتیکواستروئید

برای آکنه‌های سرسخت، متخصص پوست شما ممکن است یک درمان در مطب مانند لیزر درمانی یا لایه برداری شیمیایی را نیاز داشته باشد.

سایر درمان‌های داخل کلینیک‌ها شامل نور درمانی، تزریق استروئید، یا تخلیه و استخراج کیست‌ها و جوش‌ها است.

سخن آخر

برای تشخیص و معالجه آکنه در اولین فرصت به پزشکان متخصص پوست و مو مراجعه کنید. جهت درمان آکنه ها لازم است آزمایشات متعددی زیر نظر پزشک متخصص پوست انجام شود تا از علت اصلی ایجاد آکنه اطمینان حاصل شود و پزشک متخصص بتواند اقدام به درمان آن نماید.

 

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای

اشتراک گذاری

دنبال کنید نوشته شده توسط:

سبک خاص

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *